Kako uporabljati 3M lepilo za pohištvo pri pripravi lesa za izdelavo pohištva

Izdelava kakovostnega pohištva zahteva skrbno načrtovanje in uporabo pravih materialov ter orodij. Pri tem je ena ključnih sestavin uspešnega pohištvenega projekta pravilno lepljen les. Za dosego trdnih in zanesljivih spojev je potrebno izbrati pravo lepilo in ga uporabiti na pravilen način. V tej študiji primera bomo raziskali, kako učinkovito uporabiti lepilo za pohištvo pri pripravi lesa za izdelavo pohištva ter se osredotočili na inovativne rešitve, ki jih ponuja 3M.

Kako izbrati pravo lepilo za pohištvo

Prvi in najpomembnejši korak pri uporabi lepila za pohištvo je izbira pravega lepila za vaš projekt. 3M™ Scotch-Weld™ strukturna lepila za obdelavo lesa so močna in zanesljiva lepila, ki so posebej zasnovana za lesne površine. Ta lepila omogočajo trdno vezavo lesa z drugimi materiali ter zagotavljajo visoko nosilnost spojev. Ena od ključnih prednosti teh lepil je tudi transparentnost, kar omogoča enostavno brušenje, barvanje in barvanje spojev.

3M™ Scotch-Weld™ strukturna lepila za obdelavo lesa

Lepila iz serije Scotch-Weld™ strukturna lepila za obdelavo lesa so odlična izbira za izdelavo pohištva, saj omogočajo povečanje učinkovitosti proizvodnje ter izboljšanje zanesljivosti in videza končnega izdelka. To lepilo za pohištvo omogoča:
 • Vezavo lesa med seboj in z drugimi materiali z nosilno močjo.

 • Zmanjšanje ali celo odpravo potrebe po sponkah in času sušenja.

 • Nadomestitev žebljev ali vijakov ter prihranek pri času in delu pri obnovi.

 • Zapolnitev morebitnih vrzeli.

 • Transparentnost, ki omogoča enostavno brušenje, barvanje ali obarvanje spojev.

3M™ Scotch-Weld™ instantna lepila

3M™ Scotch-Weld™ instantna lepila so enokomponentna lepila, ki dosežejo nosilno moč v 5-10 sekundah brez uporabe aktivatorja. To lepilo za pohištvo je odlična izbira za popravila, saj omogoča takojšnjo popravilo različnih težav, vključno s poškodbami lesnih površin. Na voljo je v različnih viskoznostih, kar omogoča izbiro glede na čas strjevanja in namen lepljenja. Uporaba iz stekleničke omogoča enostaven nanos.

Vse, kar morate storiti:
 • Očistite in posušite površini, ki ju želite zlepiti.

 • Nanesite tanko plast lepila na eno od površin.

 • Stisnite površini skupaj za nekaj sekund.

 • Pustite, da se lepilo strdi in utrdi spoj.
Z uporabo 3M™ Scotch-Weld™ instantnih lepil boste lahko popravili razpoke, luknje, odrgnine ali druge poškodbe lesa. Ta lepila so primerna za različne vrste lesa, kot so bor, hrast, bukev ali oreh. Ta lepila so tudi odporna na vlago, toploto in kemikalije, kar pomeni, da bodo vaši leseni izdelki ostali trdni in lepi.

3M™ Scotch-Weld™ epoksi lepilo za pohištvo

3M™ Scotch-Weld™ epoksi lepilo je dvokomponentno lepilo za pohištvo, ki omogoča trajno vezavo lesa in drugih materialov. Na voljo je v različnih formulacijah z različnimi časi strjevanja, kar omogoča prilagajanje proizvodnim potrebam. Te lepila so primerna za številne uporabe, vključno z namestitvijo okrasnih letvic, zapolnjevanjem lukenj v lesu in nameščanjem vreten. S pomočjo aplikatorja 3M™ EPX je nanašanje dvokomponentnega lepila enostavno.

3M™ Scotch® maskirni lepilni trak

3M™ Scotch® maskirni lepilni trak se uporablja pri barvanju in lakiranju lesa in omogoča:
 • Zaščito površin, ki jih ne želite pobarvati ali lakirati.

 • Natančno in čisto oblikovanje robov in vzorcev.

 • Enostavno odstranjevanje brez poškodb ali ostankov lepila.

3M™ Scotch® maskirni lepilni trak je na voljo v različnih širinah in dolžinah, kar omogoča izbiro glede na velikost in obliko površine, ki jo želite maskirati. Za uporabo tega traku potrebujete le škarje ali nož za rezanje traku na želeno dolžino.
Nato sledite tem korakom:
 • Očistite in posušite površino, ki jo želite maskirati.

 • Odlepite trak z rolo in ga prilepite na površino, tako da pokrijete dele, ki jih ne želite pobarvati ali lakirati.

 • Gladite trak s prsti ali gladilko, da odstranite morebitne mehurčke ali gube.

 • Pobarvajte ali nalakirajte površino, ki je ostala odkrita, in pustite, da se barva ali lak posuši.

 • Počasi in previdno odstranite trak z površine, tako da ga potegnete pod kotom 45 stopinj.
Z uporabo 3M™ Scotch® maskirnih lepilnih trakov boste lahko ustvarili profesionalne rezultate pri barvanju in lakiranju lesa. Ta trak vam bo pomagal zaščititi površine, ki jih ne želite spremeniti, in ustvariti ostre in čiste robove in vzorce.

Prednosti uporabe 3M izdelkov

3M lepilo za pohištvo pri pripravi lesa za izdelavo pohištva prinaša številne prednosti. Ta priznana blagovna znamka slovi po kakovosti in zanesljivosti svojih izdelkov. Njihova inovativna tehnologija omogoča trdno vezavo lesa, ki je odporna na vlago, temperaturne spremembe in obremenitve. 3M izdelki so enostavni za uporabo, kar omogoča hitrejšo in bolj učinkovito izdelavo pohištva. S svojo trajnostjo zagotavljajo, da bodo izdelki dolgo časa zdržali in ohranili svoj prvotni videz.


Lepilo za pohištvo je bistveni del izdelave pohištva, ki vpliva na njegovo kakovost, trajnost in estetiko. Z uporabo 3M izdelkov lahko zagotovite, da bodo vaši leseni spoji močni, odporni in nevidni. 3M vam nudi široko paleto lepil, ki so primerna za različne vrste lesa in materialov ter za različne namene in zahteve. Z uporabo 3M izdelkov boste lahko ustvarili pohištvo, ki bo zadovoljilo vaše potrebe in pričakovanja ter vas navdušilo s svojo lepoto in funkcionalnostjo. Z izbiro pravih 3M izdelkov za vaše projekte boste lahko uživali v enostavni uporabi, izjemni nosilnosti in zanesljivosti spojev. 3M vam ponuja orodja, ki vam bodo pomagala doseči odlične rezultate in ustvariti pohištvo, ki bo trajalo več generacij.

Zaupajte nam svoj projekt!

Če želite izvedeti več ali če imate posebne zahteve, nas kontaktirajte. Naša ekipa je tukaj, da vam pomaga. Prav tako vam nudimo možnost naročila brezplačnega vzorca, da se sami prepričate o kakovosti naših rešitev.