Pakirna industrija in trajnost: rešitev je 3M lepilo za karton

V današnjem času, ko se vedno bolj zavedamo pomena trajnosti in ohranjanja okolja, se tudi industrija pakiranja sooča s pomembnimi izzivi. Ena od ključnih komponent trajnostnega pakiranja je lepilo za karton, ki igra ključno vlogo pri zagotavljanju varnega in zanesljivega zapiranja embalaže. V nadaljevanju bomo raziskali nekaj inovativnih izdelkov blagovne znamke Scotch™, ki so posebej oblikovani za različne potrebe v pakirni industriji, in prispevajo k trajnostnemu ravnanju.

Scotch™ Box Lock™ trak za pakiranje: Močan oprijem za varno pakiranje

Izdelek z rezultati, ko gre za zanesljivo in varno pakiranje. Ne glede na to, ali pošiljate paket na drug konec sveta ali ga le shranjujete, vam to lepilo za karton zagotavlja, da bo embalaža ostala nedotaknjena, zaradi močnega oprijema, ki zagotavlja, da so kartonski paketi močno zaprti, tudi ob grobem ravnanju.

Ena od ključnih lastnosti Scotch™ Box Lock™ traku za pakiranje je nova napredna lepilna tehnologija, ki ustvarja trdno tesnilo ob robovih in šivih kartonske embalaže. To zmanjšuje tveganje raztrganja in trganja traku ter poenostavlja iskanje začetka traku. Tako se lahko to lepilo za karton uporabi za zapiranje različnih vrst škatel, vključno s tistimi, ki so težje za lepljenje, na primer škatle iz 100 % recikliranega materiala.

Poleg tega je Scotch™ Box Lock™ trak za pakiranje prozoren in jasno viden, nudi nadpovprečno lepilno moč ter gladko raztezanje in tiho odvijanje, zaradi česar je odlična izbira za pakiranje in shranjevanje. En trak je dovolj za varno zapiranje škatle, kar pripomore k zmanjšanju porabe materialov in s tem k bolj trajnostnemu pristopu v pakirni industriji.

Najpomembnejša značilnost Scotch™ Box Lock™ traku za pakiranje pa je zagotovo njegova trdnost in vzdržljivost. Ta trak uporablja breztopilno lepilo na osnovi vročega tališča, ki učinkovito zatesni in zaščiti embalažo. Poleg tega je to lepilo za karton zasnovano brez uporabe topil in drugih škodljivih snovi, kar prispeva k zmanjšanju vpliva na okolje. V primeru, da bi se škatla, zaprta s tem trakom, odprla, pa proizvajalec 3M ponuja celo jamstvo za vračilo kupnine.

Scotch™ dolgotrajen trak za pakiranje za shranjevanje: Trajno lepilo za karton

Ko gre za dolgoročno shranjevanje, je pomembno, da embalaža ostane nedotaknjena in da se vsebina kvalitetno ohrani. Scotch™ dolgotrajen trak za pakiranje in shranjevanje je zasnovan prav za te namene. Ta trak se ponaša z dolgo obstojnim lepilom, ki deluje tako pri visokih kot nizkih temperaturah, kar zagotavlja, da bo embalaža varno zaprta ne glede na okoliščine.

Scotch™ dolgotrajen trak za pakiranje in shranjevanje se ponaša z jasno prozornostjo, odpornostjo na UV-žarke ter zmožnostjo zadrževanja lepila pri ekstremnih temperaturah od -31°C do 71° C. S priloženim dispenzerjem, ki ga je možno ponovno napolniti in vključuje zavihke za preprečitev zvijanja traku nazaj na zvitek, je ta trak pripravljen za uporabo, ko ga potrebujete. To pomeni, da bo embalaža ostala nedotaknjena in zaščitena, ne glede na vremenske razmere ali trajanje shranjevanja.

Scotch™ dolgotrajen trak za pakiranje in shranjevanje je tako trajnosten izdelek, ki prispeva k zmanjšanju odpadkov in podaljšuje življenjsko dobo shranjenih predmetov. Prav tako pa je njegova uporaba okolju prijazna, saj ne vsebuje topil in drugih škodljivih snovi.

Scotch™ trak za pakiranje Sure Start: Enostavno za uporabo in okolju prijazno

Scotch™ trak za pakiranje Sure Start se ponaša s tehnologijo, ki omogoča gladko in enostavno odvijanje traku. Tako se izognete iskanju konca traku in s tem prihranite čas ter zmanjšate frustracije. Poleg tega ta trak odvija z nizko stopnjo hrupa, kar ga naredi idealnega za uporabo v pisarniškem okolju.

Scotch™ trak za pakiranje Sure Start je tudi okolju prijazen izdelek, saj dispenzer vsebuje 80 % recikliranega materiala. Tako zmanjšuje obremenitev okolja in prispeva k trajnostnemu ravnanju v industriji pakiranja.

Lepilo za karton, ki skrbi za okolje in učinkovitost

Ko govorimo o trajnostnih rešitvah v pakirni industriji, je nemogoče zanemariti vlogo podjetja 3M. Njihovi izdelki niso le visoko učinkoviti, temveč tudi okolju prijazni, zato lepila za karton niso nobena izjema. Pri izdelavi uporabljajo breztopilno lepilo na osnovi vročega tališča, kar pripomore k zmanjšanju emisij škodljivih snovi v okolje. To pomeni, da je embalaža, zaprta s 3M lepilom za karton, ne le varno zaprta, temveč tudi okolju prijazna.

3M si prizadeva za trajnostne rešitve na vseh področjih svojega poslovanja. Njihov pristop k embalaži in lepilu za karton je primer tega predanega pristopa. Pri razvoju izdelkov uporabljajo okolju prijazne materiale in procese ter se trudijo zmanjšati svoj okoljski odtis. Zmanjšanje porabe materialov in zagotavljanje, da bo embalaža ostala nedotaknjena, pripomore k zmanjšanju stroškov in povečanju učinkovitosti.


Scotch™ blagovna znamka ponuja inovativne izdelke za pakiranje, ki zagotavljajo zanesljivo zapiranje embalaže in obenem prispevajo k trajnostnim pristopom v industriji. Scotch™ Box Lock™ trak za pakiranje, Scotch™ dolgotrajen trak za pakiranje in shranjevanje in Scotch™ trak za pakiranje Sure Start so odlični primeri, kako se lahko lepilo za karton uporablja učinkovito in okolju prijazno. S temi izdelki lahko prispevamo k varovanju okolja, hkrati pa ohranimo visoko kakovost pakiranja in shranjevanja. Izberite Scotch™ in prispevajte k trajnostni prihodnosti pakirne industrije.

Zaupajte nam svoj projekt!

Če želite izvedeti več ali če imate posebne zahteve, nas kontaktirajte. Naša ekipa je tukaj, da vam pomaga. Prav tako vam nudimo možnost naročila brezplačnega vzorca, da se sami prepričate o kakovosti naših rešitev.